GARAGEPORTAR FÖR HEMMET

När det kommer till köp av garageport är huvudsaken oftast att skilja på inne och ute, framförallt om man planerar att ha värdefulla redskap eller fordon i sitt garage. Vi erbjuder felfria lösningar, både manuella och automatiserade garageportssystem. Det viktiga för oss är att din garageport fungerar i alla väder, snabbt, smidigt och enkelt. Garageportarna finns givetvis att köpa i alla färger du kan tänka dig. Nedan kan du kika på olika typer av garageportar som finns i vårat sortiment: köp och få det monterat. Vid eventuellt behov av service finns vi där!

Har du övriga frågor kring våra produkter får du mer än gärna höra av dig till oss på 070-960 65 66

SEGMENTPORT GARAGEPORT PRIME

Föreställ dig nästa generations garageportar. En port som inte bara är resultatet av existerande lösningar, men det kreativa resultatet av en jakt på balans mellan toppmodern teknik, kvalitet, säkerhet och design. Det är vad PRIME garageport är.

segmentport köp garageportar

SEGMENTPORTAR GARAGEPORT UniTherm

UniTherm. En garageport som uppfyller stränga krav när det gäller vindbeständighet och vattentäthet, liksom när det gäller luftgenomsläpplighet. Dessa faktorer påverkar garageportens livslängd positivt, och gör att den kommer att se bra ut under många år.

unitherm garageport

SEGMENTPORTAR GARAGEPORT UniPro

Segmentportar UniPro är det mest konfortabel lösning för garage. Det är en värmebehållande garageport särskilt avsedd för uppvärmda garage. Ett absolut måste när värme i garaget är prio nummer 1.

garageport unipro

RULLPORTAR

Alla rullportar är utrustade med drivenhet som standard. Portens rullridå rullas upp på en axel som finns osynlig i en låda, det spar utrymme under taket. Vill du ha en diskret port som bländar in med omgivningen så är denna garageport ett måste.

rullportar vita och svarta

SLAGPORTAR

Modern syn på traditionella lösningar. Slagportar utgör det mest ekonomiska portstängningar. Användning av enkla och beprövade lösningar garanterar låg pris och felfritt arbete.

slagportar köp garageport

VIPPORT GARAGEPORTAR 

Vipport garageportar hör till de mest populära garageportarna på marknaden. Deras enkla konstruktion och enkla och beprövade mekaniska lösningar garanterar portens felfria fungerande.

vipportar

De fyra vanligaste typerna av garageportar

De fyra vanligaste typerna av garageportar är vip-portar, skjutportar, slagportar och vikportar. För att kunna välja typ av garageport bör du veta användningsområde och hur utrymmet i själva garaget ska nyttjas.

Man vill ofta även att den ska passa in med resterande miljö och huset. En bra fråga att ställa sig kan till exempel vara: vem ska använda den? hur ofta ska den användas? Helhetsintrycket ska inte heller underskattas.

Slagporten tar minst plats när den är stängd, i principen ingen plats. Detta är en fördel då du har mer plats inuti själva garaget. Nackdelen är att dubbeldörren måste öppnas utåt och därmed behövs det plats på utsidan av garaget. Under vintern måste du skotta platsen där dörrarna öppnas.

Takskjutporten är praktiskt om det är högt i tak och man behöver yta framför garageporten. Den kan fällas ner via ett handtag eller automatiserat system. Den tar dock plats i garagets tak p.g.a. skenor i taket som håller garageporten öppen.

Vikporten är i utrymmet identisk då den inte tar någon plats inuti garaget. Den hängs upp på fjädrar och öppnas antingen med ett handtag mitt på porten eller en automatiserad lösning med exempelvis en fjärrkontroll/ dosa. Garageportar av detta slag viks inåt och dras enkelt upp. Denna garageport är mycket lätt och kräver ingen stor styrka vid användning eller reparationer.

Vipport kräver mycket plats i taket. Hela porten lyfts upp och skjuter sedan in under taket. Denna typ av garageportar lämnar inget utrymme i taket då upphängning sitter fast i just taket. Vipporten är enkel att använda för alla personer i hemmet och tack vare dess enkelhet i att öppna och stängs är väldigt populär i stora familjehus.

Garageportsöppnare till din garageport

Du kan utrusta din garageport med en så kallas ‘automatisk garageportsöppnare’. Denna funktion finns för alla garageportar och kan anpassas efter en specifik port. Man kan även montera en ‘automatisk garageportsöppnare’ på befintliga garageportar om man vill. Undantaget är slagporten som behöver utrustas med en saxarm för att automatiken skall fungera.

Tanken med ‘automatiska garageportsöppnare’ är att man ska kunna öppna sin garageport via en fjärrkontroll eller mobilen. Detta ska kunna genomföras både när man sitter i bilen eller är i huset.

Alla garageportar utrustade med en automatisk garageportsöppnare har en säkerhetsspärr. Detta är för att personer eller saker inte ska klämmas fast. Spärren känner av att någonting har kommit i vägen och slår temporärt av eller skjuter upp garageporten till öppet läge. Den automatiska garageportsöppnaren kan vid behov kopplas ur med ett knapptryck för frikopplingslås. Detta är för att man ska vid tekniska problem kunna ta sig in och ut ur garaget på manuellt vis.

Montera garageport själv?

Har du koll på hur man monterar en garageport själv så kan du i de flesta fallen göra det själv. Men vissa modeller och typer av garageportar kräver mer erfarenhet och jobb än andra. Slagporten är relativt lätt att montera själv då den påminner om en vanlig dörr. En takskjutport däremot består av fler delar och kräver därmed mer tid. Man får inte heller glömma att takskjutporten har skenor som löper längs med kanterna. Dessa måste vara noggrant monterade för att konstruktionen ska vara säker och hålla. Vid minsta osäkerhet kring montage förespråkar vi att du låter ett proffs utföra arbetet för att säkerställa att det blir rätt gjort.

Du kan läsa mer om garageportar och vad man bör tänka på vid köp av en sådan på länkarna nedan:

Garagelivet

Tollab

Bygghemma

Byggmax