PRIME – den nya generationens segmentport

En ny generation av segmentport PRIME presenterar en extraordinär kvalite, baserad på en uppsättning av unika tekniska lösningar. För att skapa en så unik produkt var vi tvungna att nå till själva byggnadsbasen av segmentporten, eller… panelen.

Är du intresserad av segmentport eller annan typ av port för industri, vänligen kolla vårat utbud för företag & industri

UPPTÄCK PERFEKTION med en segmentport

Föreställ dig nästa generations garageport. En port som inte bara är resultatet av existerande lösningar, men det kreativa resultatet av en jakt på balans mellan toppmodern teknik, kvalitet, säkerhet och design.

Det är vad PRIME-porten är: innovativ, fulländad i alla detaljer och uppfyller dina behov innan du ens vet vilka de är. Det är en fullt utrustad automatisk port som får dig att känna att du gjort bästa möjliga val varje gång du sträcker dig efter fjärrkontrollen.

PRIME segmentport
PRIME segmentport

VAR FÖRST, VAR PRIME

PRIME saknar motstycke och dess klassiska designlinjer ger bara en antydan om vad portens insida döljer.

Var först, var PRIME. Upptäck de riktiga fördelarna med den unika PRIME-porten!

Den nyskapande INNOVO-panelen
DET GRUNDLÄGGANDE

Genom att designa den unika lösningen som är PRIME, har vi gått ner till själva kärnan i vad en segmentport är. Idén var att uppnå bästa möjliga isolering tillsammans med en överlägsen dekorativ effekt inne i garaget, och en exceptionellt hög säkerhetsnivå.

Det var så den världsunika INNOVO-panelen föddes. Den slutna strukturen och 5 lager vikt stålplåt vid lederna garanterar strukturell hållbarhet, medan fyllningen gjord på 60 mm tjockt skum tillsammans med specialomslag och förseglingar ger den utmärkta värmeisolerande egenskaper.

Denna paneluppbyggnad lät oss konstruera en perfekt port, vilket gör PRIME till ett uppfinningsrikt teknologiskt genombrott.

Panel INNOVO 60mm

Tvärsnitt av panel med panelledstäckning monterad på insidan av portbladet.

1. flexibel panelfogstäckning

2. aluminiumprofiler för fastsättning av flexibla täckstycken

3. fem stållager vid fästlederna

4. panelfogstätning

5. dold led

6. PU-skum

innovativt garagesystem segmentport

PRIME SEGMENTPORT – PERFEKT I VARJE DETALJ

PRIME har en design som fokuserar på elegant och tidlös enkelhet för att bryta med konventionen om ren funktionalitet som dominerat bland garageportar. Vi har designat PRIME med omsorg om varje enskild detalj, eftersom perfektion uppnås i detaljerna.

PRIME segmentportar

Nya DESIGNTRENDER

PRIME:s estetik är universell med en känsla av bekvämlighet, högt värde och modern lyx. Det är så PRIME definierar den nya designfilosofin i sin klass.

De viktigaste egenskaperna i PRIME-designen kan sammanfattas som minimalistiska – rena linjer och en syntes av form, som båda speglar modern arkitekturs inställning till estetik.

PRIME:s form blir en del av bakgrunden. Med en perfekt inre konstruktion överraskar segmentporten med sina toppmoderna tekniska lösningar och de många olika ytskikt som döljer de rörliga delarna. Varje detalj har fulländats felfritt för att bekräfta designtidens konceptuella kontinuitet för att bli själva essensen av design.

En SÄKERHETSIKON

PRIME segmentport bryter stereotyperna vad gäller säkerhet. Den är inte bara vår vision om en mycket vacker garageport, den speglar också vår omsorg om säkerhet

PRIME:s förhållningssätt till säkerhet och trygghet är: vi har använt teknologi som inte bara skyddar men först av allt hindrar faror. De oräkneliga avancerade säkerhetssystemen i konstruktionens delar och mekanismer skyddar alla användare och gör ditt hem säkert.

Med ett helt integrerat driftssystem så är PRIME en teknisk föregångare där varje detalj visar på att kvalitet och säkerhet är samma sak.

PRIME segmentport

SEGMENTPORT – En ny definition av SÄKERHET

De enskilda system som gör en garageport säker är beroende av varandra och interagerar med specifika delar av konstruktionen. Bland systemen ingår bland annat fasta led-täcken, rörliga valstäcken, integrerad fjäderaxeltäcke, axelsidotäcke, fjädertäcke och inre täcken vid panellederna.

AXELSIDOTÄCKE

AXELSIDOTÄCKE

segmentportar prime flexibla panelledstäcken

FLEXIBLA PANELLEDSTÄCKEN

segmentportar prime vertikala led-täcken

VERTIKALA LED-TÄCKEN

segmentportar prime integrerat axel- och fjädertäcke
INTEGRERAT AXEL- OCH FJÄDERTÄCKE
segmentportar prime externa optiska sensorer
EXTERNA OPTISKA SENSORER
segmentportar prime rörliga vals- och ledtäcken
RÖRLIGA VALS- OCH LEDTÄCKEN
segmentportar prime fotocellerled-täcken
FOTOCELLER

Revolutionerande ISOLERAD

Värmeisolering är det som gör att PRIME segmentport sticker ut och gör att porten räknas bland de produkter som rekommenderas för energibesparing eller till och med passivhus. PRIME är svaret på den ökande efterfrågan på maximal energibesparing och minskade värmeförluster.

För att uppnå denna prestanda i en garageport krävdes lägsta möjliga värmeöverföringskoefficient.

PRIME drar full nytta av värmeisoleringsegenskaperna hos INNOVO-panelerna och PRIME isoleringssystem för att förhindra värmeförluster vid portens tunnaste punkter.

panel innovo

Huvudargumenten för
EFFEKTIV ISOLERING

U-värde för INNOVO-panelen är 0,33 W/m2K, viket är lika med värmeisoleringsförmågan hos hela porten. Den nya panelen, de dubbla förseglingarna överst och underst på porten och panelledstäckena hjälpte oss att uppnå en utmärkt värmeöverföringskoefficient.

prime isolerad segmentport
prime portar extra inre topptätning

EXTRA INRE TOPPTÄTNING

prime portar gummiförseglingar (panelledstäcken)

GUMMIFÖRSEGLINGAR (panelledstäcken)

prime portar dubbelbottentätning

DUBBELBOTTENTÄTNING

prime portar topptätning i listen

TOPPTÄTNING I LISTEN

prime portar panelledstätning

PANELLEDSTÄTNING

prime portar sidotätning

SIDOTÄTNING

Drivenhet METRO till din SEGMENTPORT

drivenhet metro

METRO är en ny generation av drivenheter. Det är en balanserad kombination av kraft, skönhet och tillförlitlighet – designad med hjälp av den senaste tekniken. Det är också ett resultat av samarbetet mellan WIŚNIOWSKI och Somfy, en global ledare inom tillverkning av automatiserade produkter och smarta kontroller för utrustning i hemmet. METRO har funktioner med enastående tekniska parametrar i en design som följer riktlinjerna för WIŚNIOWSKIs standard gällande formgivning.

ENKEL PROGRAMMERING – LCD-skärm och många konfigurerbara parametrar.

OPTISKT SKYDDSSYSTEM – Säkerställer optimal säkerhet när hinder kommer inom systemets övervakningsfält.

HINDERDETEKTERING – Ett skyddssystem stoppar och drar tillbaka portbladet om den nedre kanten vidrör ett hinder.

TYST SKENA – Porten löper jämnt och tyst, vilket är en mycket stor fördel i garage som ligger precis intill ett hem eller nära sovrum.

RTS RF PATH – En enastående lösning baserad på innovativ teknik från Somfy som möjliggör installation och förlängning av drivsystemet utan att portväggen behöver modifieras. Det är ett perfekt val för nya byggnader och hemrenoveringsprojekt. Den intuitiva programmeringen och LCD-skärmen underlättar justering av driftparametrar för optimal konfiguration av drivenhetens funktioner.

BATTERIENHET FÖR NÖDSITUATIONER – Gör så att porten fungerar även utan strömförsörjning.

INBYGGD BLINKANDE LAMPA INGÅR

MEKANISKT INBROTTSSKYDD – Håller porten låst när den är stängd för att förhindra att obehöriga personer tar sig in.

STÖD FÖR EXTRA LJUSKÄLLOR UTOMHUS, T.EX. BELYSNING PÅ UPPFARTEN

PULSAR

Pulsar-sändaren gör det möjligt att fjärrstyra dörren och programmera upp till 4 olika enheter. Den är tillverkad i mycket slitstarka material för lång livslängd.

SEGMENTPORT – MÖNSTER

prime panelport utan överpressning

SEGMENTPORT UTAN ÖVERPRESSNING

prime panelport med hög överpressning

SEGMENTPORT MED HÖG ÖVERPRESSNING

prime panelport med dekorativa applikationer

SEGMENTPORT MED DEKORATIVA APPLIKATIONER

FÄRG

Det rika utbudet av färger och ytstruktur till PRIME ger frihet att designa den efter eget huvud och förbättra byggnaders arkitektur.

Utifrån de behov och de ideer som enskilda kunder har och som förväntar sig hållbart, estetiskt och originellt utseende erbjuder vi en bred färgpalett. Vi ger möjlighet att anpassa dörrfärgen till fasaden, fönster eller husets ytfinish.

För kunder som letar efter portar i udda färger har vi förberett ett erbjudande med mer än 200 färger ur RAL-färgpalett.

färg

Vi introducerar den valfria dörrskalsfinishen för dörrarna till din segmentport gjorda av 60 mm INNOVO-paneler (utan ribbor “G”)

Golden Oak och Nut Brown – „G” samt „W” paneler

HOMEINCLUSIVE 2.0 FÄRGER – SEGMENTPORT

home inclusive färger

60 mm tjock INNOVO-panel – överpressning låg “G”

panel innovo 60 mm-g segmentport

60 mm tjock INNOVO-panel – överpressning hög “W”

panel innovo 60 mm-w segmentport

SEGMENTPORT – YTSTRUKTUR

smoothgrain segmentport mönster

Smoothgrain

sandgrain segmentport mönster

Sandgrain

silkline segmentport mönster

Silkline

Du kan läsa mer om segmentportar hos tillverkaren:

Wisniowski