Välkommen till en värld av stängsel

Stängsel och staket från Wisniowski höjer standarden på din fastighet. Lösningen innebär inte bara att du kommer öka säkerheten kring din bostad, du kommer också att få funktion och ett estetiskt värde. Utifrån våra kunders önskemål och krav har vi skapat ett dussintals av mönster som passar lika bra in i den traditionella som den moderna byggnaden. En bekväm lösning med automatiserade grindar och gågrindar ger åtkomstkontroll till din egendom. Ta en titt på vårat utbud, du kommer inte bli besviken.

stängsel

SKJUTGRINDAR

Felfritt arbete under alla förhållanden

STAKET OCH STÄNGSEL

SLAGGRINDAR OCH GÅGRINDAR

Våra stängsel ger dig säkerhetskänsla

STAKET OCH STÄNGSEL

STAKET OCH STOLPAR

Staket och stolpar

STAKET OCH STÄNGSEL

STAKET OCH STOLPAR – SE FLER MÖNSTER

modern
lux
premium
basic
vario
style
classic

HÅLLBARHET OCH TEKNOLOGI

Stål är ett mycket slitstarkt material, ett av de grundläggande materialen i byggbranschen. Vi använder fysikaliska, mekaniska och tekniska egenskaper av endast högvärdigt stål. På så sätt uppnår vi stängselkomponenter med hög stabilitet och hållfasthet.

Endast ett väl säkrat staket ger dig trygghet i åratal. Detta är ett rimligt val utan att behöva göra cykliska renoveringar av ytan. Staket WIŚNIOWSKI är gjorda av de mest hållbara material – stål säkrat mot korrosion genom den bästa metoden på marknaden dvs. varmförzinkning, som förstärks ytterligare med lager av pulverlack. Eftersom förzinkning och målning i DUPLEX-systemet sker på teknisk linje, som skapats särskilt för stängsel WIŚNIOWSKI, kontrollerar vi processen i varje skede och säkerställer den högsta möjliga kvaliteten. Vi bekräftar detta med en tioårig garanti mot korrosion på stängselelement i stål.
Produktionen av stängsel WIŚNIOWSKI bygger på de bästa materialen och moderna produktionslinjer, så att vi får repeterbarhet och hög kvalitet. För konstruktion använder vi specialiserade elementmetoden FEM, så att vi kan ta fram en fungerande produktstudie under olika användningsförhållanden. Precision av komponenterna och användningen av automatiska lasrar, böj-apparater och perfekt manuellt arbete. Eftersom många element kombineras på ett traditionellt sätt tar vi hand om högsta kvalitets svetsar, genom användning av innovativ svetsteknik. För Wisniowski är det en konst att skapa stängsel.

förzinkat stål till stängsel
Hållbart stängsel
När du uppnår harmoni är det fantastiskt att bo

Harmoni är den högsta formen av skönhet. Du uppnår denna harmoni genom att välja ett helt matchande system. Välj garageportfönster och luckor samt dörrar och staket i vårt Home Inclusive™-system och skapa en matchande uppsättning gällande alla delar, både design och färg. Framhäv denna harmoni med smartCONNECTED-smartkontrollfunktionen och uppnå en form av perfektion som aldrig kommer att bli omodern. En matchande uppsättning av snickerier och staket? Allt från en och samma tillverkare i enhetlig design – för det är ju fantastiskt när samtliga inslag verkar i harmoni med dina drömmar, ditt hem och varandra.

komplett staket paket
komplett staket paket grönt

Vad kostar ett stängsel?

Priset för ett stängsel varierar beroende på kvalitet, längd och markförhållanden. Därför är det bästa sättet att få reda på pris för ett stängsel att be om en offert. Grindspecialisten erbjuder kostnadsfria offerter på stängsel och staket. Ett smidesstaket brukar kosta ungefär mellan 1500-2000 kronor per meter. Är man ute efter ett industristängsel med nätstängsel är kostnaden per meter inklusive arbete 400-700 kr.

Hur högt staket behöver jag om jag har hund?

Det beror framförallt på hur stor hund du har. Men en generell rekommendation är en längd på 1,5 – 2 meter. Vill man vara på den säkra sidan bör man sätta upp ett staket på 2 meter.

Hur högt staket eller plank får jag ha runt tomten?

Höjd staket
Staket som är normalhöga och har genomsikt på minst 50% luft kräver inget bygglov.

Det finns även några andra regler som behöver uppfyllas för att man ska slippa ansöka om bygglov:

  • Genomskinlighet (minst 50 procent luft).
  • Max höjd på staket vid infarter och korsningar är 80 cm pga. trafiksäkerhetsskäl.
  • Staketet bör placeras 20 cm från tomtgräns, gärna ännu mer för att ha lättare tillgång vid underhåll medan du står på din egna fastighetsmark.

Höjd plank

  • Plank kräver inget bygglov om det är max 180 cm högt och 4,5 m från tomtgräns. I övrigt fall bör du ansöka om bygglov.
  • Om du planerar att sätta upp ett plankt närmare än 4,5 från tomtgränsen behöver du förutom bygglov ha grannens medgivande.

Är du osäker över hur det staket eller plank ni har tänkt sätta upp bedömas går det bra att mejla en illustration och/eller en beskrivning till bygglov@huddinge.se.

Monterar ni stängsel?

Ja vi monterar stängsel framförallt från vårat sortiment men vi har erfarenhet av olika märken och typer av stängsel. Vi utför även service på stängsel och staket. Behöver du hjälp med att montera ett stängsel så kan du höra av dig till oss, våra experter hjälper gärna till!

Är det prisvärt att sätta upp stängsel?

När du vill stängsla in en yta/ mark är stängsel det mest prisvärda sättet, framförallt om du väljer stängselnät.

Staket eller nätstängsel?

Det är ett val som du som fastighetsägare måste ta. Nätstängsel är vanligare när stora ytor ska inhängas av ekonomiska och säkerhetsskäl. Staket är vanligare och oftast snyggare när det placeras i anslutning till ett hus eller villa. Grindspecialisten specialiserar sig i både staket och nätstängsel, är du osäker på vad du borde satsa på hör av dig till oss!

Utför ni arbeten utanför Stockholm?

Vi säljer och monterar stängsel framförallt i Stockholm och närområden. Men i mån om tid kan vi även utföra arbeten utanför Stockholm. Kontakta oss för att få reda på mer.

Vilket märke är det på era produkter?

Vi tillhandahåller kvalitetsprodukter från företaget Wisniowski. Samtliga produkter är CE-märkta och håller branschens högsta standard.